Info

Uutta ja raikasta näkemystä rumpuihin!

AMB Drums:n tavoite on valmistaa asiakkailleen laadukkaita personoituja akustisia custom rumpuja ainutlaatuisella viimeistelyllä. Rummut valmistetaan täysin asiakkaan omien toiveiden mukaan. Rumpujen koko, syvyys sekä seinämän vahvuus ovat asiakkaan itse päätettävissä. Valmistuksen jälkeen rummut räätälöidään myös maalauksen osalta täysin asiakaskohtaisesti. Mahdollisuuksia on äärettömästi.

AMB rummut valmistetaan käsityönä alusta loppuun saakka. Pitkälle hiotut ja kehitetyt toimintaprosessit takaavat lopputuloksena laadukkaan ja personoidun kokonaisuuden. Materiaalina käytämme suomalaista koivua.

Otahan yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva kokonaisuus. Valmistamme myös yksittäisiä rumpuja. Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada juuri omannäköinen rumpusetti, jollaista ei muilla ole!

 

Runkomateriaali

Rummuissa käytetään laadukasta suomalaista koivuvaneria. Vanerin vahvuus on kahdesta millistä neljään milliin ja viiluja levyissä on 2-3.

Vanerit  sahataan levysahalla oikean kokoisiksi. Tämän jälkeen vanerit liimataan muottien avulla rumpujen rungoiksi. Vanereita liimataan päällekkäin 2 kpl tai useampi riippuen siitä kuinka vahva seinämäinen runko halutaan.

Liimauksen kuivuttua rummun päät tasataan ja leikataan oikeaan mittaan rummun syvyydestä riippuen. Tämän jälkeen tarvittaessa liimataan vahvikerenkaat rungon molempiin päihin.

 

Rungon vahvuuden voi valita 4:stä millistä vahvemmaksi aina kahden millin välein. 4mm runkoon tulee vahvikerenkaat ja asiakkaan halutessa vahvikerenkaat pystytään laittamaan myös paksumpiin runkoihin.

 

 

 

 

 

 

Reunaviisteet

Rummuissa on 45 asteen reunaviisteet. Ulkopuolella on myös pieni 45 asteen viiste. Viisteet tehdään alajyrsimellä. Jyrsinnän jälkeen viisteet hiotaan sileiksi ja käsitellään puuöljyllä suojaamaan kosteudelta.

 

Maalaus ja pintakäsittely

Vaihtoehtoja rumpujen maalauksessa on rajattomasti.

Ylläolevassa kuvassa on muutama esimerkki AMB Drums toteuttamista maalauksista vasemmalla graffiti aiheinen lattiatomi ja oikealla “Old School” aiheinen virveli.

 

Rumpujen isot väripinnat maalataan ruiskulla. Ruiskumaalauksen jälkeen maalaus viimeistellään käyttämällä useita eri maalauksen apuvälineitä.

Normaalisti rumpujen pinta käsitellään joko kirkkaalla tai mattalakalla. Pintakäsittely toteutetaan myös muilla tavoin asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kirkaslakkauksessa rumpuun ruiskutetaan monta ohutta kerrosta lakkaa, jonka jälkeen sen annetaan kuivua vuorokausi. Sitten suoritetaan välihionta. Tämän jälkeen rumpu lakataan uudestaan. Pintakäsittely viimeistellään hionnalla ja kiillotuksella, jotta saadaan mahdollisimman täyteläinen lopputulos.

 

 

Rumpujen maalaamiseen käytetään mm. Molotowin graffitimaaleja. Rumpujen värimaailma toteutetaan asiakkaan toiveiden mukaisesti ja värisävyjä on äärettömästi. Grafittimaalien lisäksi AMB Drums käyttää muun muassa erilaisia autovalmistajien värisävyjä.

 

 

 

 

 

Hardware & Kalvot:

Rumpusetti voidaan personoida myös kalvojen ja raudan osalta asiakkaan toiveita vastaavaksi. Rummut toimitetaan asiakkaalle valmiiksi viritettyinä ja käyttövalmiina!